Het is september en dat betekent traditioneel de duindoornoogst. Misschien heb je hierover het een en ander al gelezen in onze nieuwsbrief of op facebook, maar de oogst is nu in volle gang. Omdat wij de oranje bes in verschillende producten verwerken geven wij hier graag een beetje extra aandacht aan.

Het oogsten van de duindoornbes is een hele klus. Het plukken van de takken gebeurt met de hand. Vervolgens worden de takken verzameld in kratten om uiteindelijk geleegd te worden in een speciale machine de bessen ontdoet van alle bladeren en dergelijke. Vervolgens worden de bessen ingevroren en verspreid zodat ze verwerkt kunnen worden in verschillende producten. Biojournaal heeft een leuk artikel geschreven over de oogst. Je kan het hier vinden.

De R zit weer in de maand en dat betekent dat we allemaal wel wat extra vitamine kunnen gebruiken. Wist je al dat een duindoornbes 7x meer vitamine C bevat dan een sinaasappel? Je weet dus wat je moet als je last heb van een verkoudheid 😉 . Daarnaast is de bes ook goed voor je immuunsysteem, spijsvertering en huid.

Wij maken verschillende producten van duindoornbessen, zoals jam, sap en dressing. Het complete overzicht kun je vinden in de linker kolom bij ‘producten’. Misschien mis jij nog een product in ons assortiment? Laat het ons dan weten via info@waddendelicatessen.eu. Hartstikke handig want dan kun je meteen je mailadres doorgeven voor de nieuwsbrief.