Er komen weer een paar dagen met zomerse temperaturen aan: 20, 23 en zelfs 26 graden. Met dat warme weer ga je natuurlijk opzoek naar verkoeling. Omdat nog niet iedereen vakantie heeft en het strand op kan zoeken is een verkoelend drankje wel zo fijn. Dit ‘probleem’ was voor ons de aanleiding om opzoek te gaan naar een lekker recept voor een drankje voor onderweg, op je werk of waar dan ook.

Een korte zoektocht bracht ons op de website van Waddengoud bij een recept voor Duindoorn Frisdrank. De ingrediëntenlijst is niet lang en de bereiding nog korter. Beter kan niet: je wil je natuurlijk niet druk maken als het warm is. Hieronder is wat je in huis moet hebben en moet doen:

Ingrediënten:
– Duindoornsiroop van Waddendelicatessen
– IJskoud (sprankelend) bronwater
– Half schijfje citroen

Bereiding: schenk het bronwater in een glas en voeg een scheut duindoornsiroop toe. Maak het af met het schijfje citroen. Klaar om te drinken!

Om je vers gemaakte Duindoorn Frisdrank koel te houden onderweg kun je natuurlijk een koeltas met koelelementen meenemen. Heb je deze niet dan kun je de frisdrank in een flesje doen en deze omwikkelen met aluminiumfolie.

Fijne zomer!